Slappe bovenarmen?

Veel vrouwen vragen zich af of ze door gerichte oefeningen vet rondom hun armen kwijt kunnen raken. In dit artikel beantwoord ik deze vraag en geef ik een aantal tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Plaatselijk vet verbranden, kan dat?

Veel Tell Sell-reclames beweren dat plaatselijk vet verbranden (bijvoorbeeld op je buik) mogelijk is. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. En dat is het ook. Helaas kun je vet rondom je armen niet met specifieke oefeningen laten verdwijnen. Wél kun je je armen door ze op bepaalde manieren te trainen strakker maken.

Hoe val ik dan af rondom m’n armen?

Je verliest vet rondom je armen door af te vallen. Dit doe je door een aantal maanden minder kcal binnen te krijgen dan je nodig hebt. Ofwel: je gaat met je kcal-inname onder je energiebalans zitten. Hierdoor val je over je gehele lichaam af: bij je armen en bovenbenen, maar bijvoorbeeld ook bij je borsten.

Waarom niet te snel afvallen?

Een belangrijke advies voor vrouwen is dan ook: val niet te snel af. Want hierdoor nemen je borsten in omvang af en raak je bovendien veel spiermassa kwijt. Spiermassa is belangrijk om je stofwisseling op een hoog peil te houden en goed te kunnen sporten. Door in hoog tempo af te vallen heb je bovendien minder energie en ga je al gauw teveel eten, waardoor je het risico loopt terug te vallen in je oude patronen.

Hoe moet het dan wel?

Wil je op een duurzame en gezonde manier afvallen? Ga dan met je kcal-inname niet meer dan 10 tot 15 procent onder je energiebalans zitten. Stel dat je dagelijks 2000 kcal nodig hebt om op gewicht te blijven, zorg dan dat je elke dag 1700 tot 1800 kcal binnenkrijgt. Eet dus niet te weinig! Daarnaast raad ik je aan om cardio te combineren met krachttraining. Als je cardio én krachttraining doet, werk je aan een betere conditie, een verhoogd energieverbruik en behoud of opbouw van je spiermassa.

Conclusie

Helaas is het niet mogelijk om met specifieke oefeningen plaatselijk vet rondom je armen kwijt te raken. Je krijgt strakkere armen door voldoende tijd te nemen om af te vallen en door te kiezen voor een gezond voedingspatroon en een goed uitgedacht trainingsschema.