Sixpack of dun = gezond en fit?

Als het antwoord op deze vraag JA, zou zijn, dan zou ik mij behoorlijk beledigd voelen. Waarom? Omdat ik 3 tot 4 keer in de week fanatiek sport, ik regelmatig op de fiets naar mijn werk ga (10 km heen, 10km terug) en ik gewoonweg een goede conditie heb. Maar een sixpack of een super skinny lichaam, dat heb ik niet. Toch zie ik er fit en gezond uit, en nog belangrijker, zo voel ik me ook. Natuurlijk is het antwoord op de vraag hierboven dan ook NEE. Maar hoe zit het dan wel? Wanneer ben je fit en gezond?

Niets is wat het lijkt

Op social media komt de ene ‘fitgirl’ (en boy) na de andere voorbij. De een wellicht iets strakker en gespierder dan de ander, maar allen vinden ze zichzelf overduidelijk fit en gezond. Fit met… Sportmom….Healthy with…Foodyfreak… (en laten we I Love… niet vergeten!) en ga zo maar door. Allemaal Instagram accounts die ik binnen vijf minuten scrollen tegenkom. Het lijkt af en toe wel alsof dat de maatstaaf is geworden voor een fit en gezond leven. Zie je er goed uit op de foto, plaats je de juiste foodpics en laat je ook nog even zien dat je sport, dan krijg je de stempel fitgirl (of boy). Oftewel, die meid zal ongetwijfeld heel fit zijn, want jeetje, kijk hoe ze er uit ziet en hoe gezond ze eet. Maar geloof me, niets is wat het lijkt. Iemand kan op Instagram nog zo’n fit leven laten zien, en er misschien ook wel zo uitzien, maar dat wil niet zeggen dat diegene daadwerkelijk fit en gezond is. Ik ken meiden die een prachtig lichaam hebben, maar absoluut niet gezond eten en leven. Ze eten vaak fastfood, roken en doen niet aan sport.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl/food…