Shoarma met rijst en zoete aardappel

Het resultaat is een lekker rijstgerecht, zonder (knoflook)saus maar met heel veel smaak. In plaats van varkensvlees heb ik in dit geval shoarma van kip gebruikt. De blokjes kip kun je zelf op smaak brengen met shoarmakruiden, maar je kunt bij de slager (of supermarkt) ook kipshoarma kopen.

Doordat de shoarma van zichzelf goed op smaak is zijn andere kruiden bijna overbodig. En om ervoor te zorgen dat het geheel niet droog is serveer ik er lekker een lik neutrale hummus bij. Dit gerecht is een winnaar hoor, bij ons komt hij zeker vaker op tafel.

Shoarma met rijst en zoete aardappel

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 1 rode ui
  • 250 gram fijne roerbakgroenten
  • teentje knoflook
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 zoete aardappelen
  • 400 gram kipshoarma
  • halve komkommer
  • 3 eetlepels hummus
  • peterselie ter garnering
  • olie om in te bakken
  • zout en peper

Lees verder op www.BrendaKookt.nl

Geplaatst op 04 oktober 2017 door BrendaKookt