Je kent mij, ik ben altijd bezig met kijken of dingen makkelijker, sneller en vooral lekkerder kunnen. En dat graag zonder alwéér boodschappen te hoeven doen. Dus dat je doet alsof je heel verantwoord en bewust bezig bent met de planeet enzo, terwijl je gewoon te lui bent om de deur uit te gaan.
In de cursus verkliekkificeren voor beginners hebben we intussen al talloze puike methodes besproken om ‘iets’ te doen met kliekjes. Niet klakkeloos opwarmen en met lange tanden alweer hetzelfde eten, nee, omtoveren in iets anders, iets nieuws, iets heerlijks. Vooral restjes gare groente lenen zich voor van alles en nog wat. Bijvoorbeeld:
1. Door de pasta (een pastaatje is nu nóg sneller in elkaar geflanst)
2. Soep van koken (bouillon erbij, pureren en klaar ben je)
3. Iets met ei (denk aan een omelet, frittata of tortilla)
4. Verbitterballen (knapperig korstje eromheen, smeuïge vulling erin. Denk ook aan de kroket en de bamischijf)
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 17 mei 2021 door KokenmetKarin