Shakshuka is een van de makkelijkste, dankbaarste gerechten die ik ken. Maar wist je dat je een kliekje ook heel goed kunt versoepen?
Eerst even het shakshukaprincipe an sich: groente in stukjes (ui, paprika, courgette, aubergine, venkel, ja zelfs biet of pompoen, om maar wat te noemen) fruiten in een grote koekenpan, blik tomaten erbij (bij hele tomaten even de staatmixer erin zetten, of neem tomatenblokjes), en dan lekker laten pruttelen. Nee, speciale kruidenmixpakketten gebruik ik daar niet voor, ik doe gewoon een greep in mijn keukenkastje. Gerookt paprikapoeder (pimentón) mag er van mij altijd wel in, en natuurlijk gemalen komijn, plus zout en peper. Heus, dat is al genoeg om het lekker te maken. Zodra de hele boel gaar en zacht is maak je er kuiltjes in met een glaasje, eieren erboven breken en nog even een minuut of 6-8 laten stollen. Intussen de tafel dekken. Nog wat verse tuinkruiden (peterselie/koriander), wat brood voor erbij en je hebt een puike maaltijd. O, en niet te vergeten, het lekkerst met een sausje gemaakt van tahin (sesampasta uit een pot), een kneep citroensap en een scheut water.
Een kind kan de was doen.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 01 april 2022 door KokenmetKarin