Makkelijk en snel een complete maaltijd op tafel, daar houden we van! En helemaal als die maaltijd in één pan past, gezond is en heerlijk kruidig. Daarom ben ik gek op shakshuka! Heb je het nog nooit gemaakt? Dan is het echt de moeite waard. Boordevol groente – hallo vitaminen! – en heerlijk kruidig.
Shakshuka kun je op allerlei manieren maken en je kunt er ook eigenlijk doorheen doen wat je lekker vindt, maar de basis is altijd wel een kruidige tomatensaus waarin je eieren pocheert. Door extra groenten toe te voegen krijg je een volwaardige maaltijd op je bord. Deze shakshuka met aubergine en ei is lekker compleet en geeft je een heerlijk verwarmend gevoel!
Persoonlijk houd ik niet zo van komijn, dat vaak in shakshuka gaat. Ik vervang komijn daarom vaak door venkelzaad wat ik wel heerlijk vind. Ook wordt de shakshuka vaak afgemaakt met koriander, ook niet helemaal een van mijn favo’s. Maar peterselie does the trick! Dat is het fijne aan shakshuka: je kunt het kruiden zoals je zelf lekker vindt. Ga dus vooral lekker aan de slag en experimenteer met je eigen kruiden. Kan bijna niet mislukken!
Fruit de ui in een scheut olijfolie samen met de geperste tenen knoflook totdat het lekker zacht is. Voeg peper en zout toe. Voeg de paprika en aubergine ook toe, in kleine blokjes gesneden en doe hier de chilivlokken, kardemom, gerookte paprikapoeder en venkelzaad bij. Roer alles goed om en doe nu ook de laurierblaadjes erbij. Voeg de tomatenblokjes toe, roer alles goed om en laat het geheel met de deksel op de pan even een kwartiertje pruttelen.
lees verder:
Meer recepten met aubergine?
https://fitgirl.nl/food/gezonde-recepten/bbq-groenten/
en https://fitgirl.nl/food/gezonde-recepten/groentebedje-met-pasta/