In de winter vind je veel stevige groenten. Denk aan aardperen, bietjes, pompoen, winterpeen, pastinaak of knolselderij. Ook zijn de koolsoorten volop aanwezig. Boerenkool, groene kool, rode kool, witte kool en zuurkool. Perfect voor het maken van lekkere stamppotjes. Andere groenten die in de winter volop aanwezig zijn: koolraap, paddenstoelen, prei, schorseneren, spruitjes, stoofpeertjes, uien en witlof. Als ik aan de winter denk, denk ik meteen aan vullende stamppotjes, warme soepen en comfort food zoals ovenschotels en stoofschotels. Hoewel ik dol ben op de lichte gerechten van de lente en zomer, merk ik toch dat ik in de winter meer behoefte heb aan stevige maaltijden. Hier kun je de hele dag op vooruit en het geeft je lekker veel energie op de koude en druilerige dagen.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 06 januari 2018 door UitPaulinesKeuken