Seizoenskalender herfst - Wat eet je in de herfst?

Groenten die in de herfst volop aanwezig zijn: bietjes, bleekselderij, bloemkool, boerenkool, Chinese kool, courgette, groene kool, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, rode kool, spitskool, stoofpeertjes, uien, witlof, wortelen en zuurkool. De herfst typeert zich door de warmere smaken. Ik ben er zelf dol op. Lekkere ovenschotels, kruidige stoofpotjes, soepen of hartige taarten. Kruidige smaakmakers zoals kaneel, steranijs of nootmuskaat. Ik hou er van. Aan de hand van de seizoenskalender deel ik een aantal bijpassende recepten in dit artikel.

Pompoen Pompoen is echt een typische herfstgroente. Het heeft een lekkere warme en zoetige smaak. Je kunt het goed verwerken in ovenschotels of er een lekkere soep van maken.

Lekkere gerechten met pompoen:

Kool De verschillende soorten kool zijn volop aanwezig in de herfst. Van Chinese kool tot aan boerenkool en van zuurkool tot aan rode kool. Zuurkool is een van mijn favoriete groenten. Maar ook Cavolo nero vind ik erg lekker, bijvoorbeeld op een plaatpizza of door de pasta. Met kool kun je lekkere stevige maaltijden bereiden, zoals stamppotjes, ovenschotels, pasteitjes of een gebonden soep.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 18 oktober 2017 door UitPaulinesKeuken