Andijvie
Andijviestamppot, lekker! Andijvie kan je zowel rauw als gekookt eten, maar er gaan wel wat voedingsstoffen verloren bij verhitting. Wat andijvie zo gezond maakt zijn voornamelijk de mineralen, het bevat meer mineralen dan alle andere groenten! Bijvoorbeeld mangaan, ijzer en koper. Mangaan is goed voor de stofwisseling, ijzer heb je nodig voor zuurstoftransport en koper heb helpt bij de vorming van botten en bindweefsel. Verder is andijvie rijk aan vitamine A en C, en dus goed voor de huid, ogen en je weerstand.
Boerenkool
Boerenkool is de laatste jaren erg populair geworden. Waar wij, Hollanders, er al jarenlang een stamppot van maken, zie je boerenkool tegenwoordig ook vaak terug komen in smoothies en salades. Het is een superfood, je hebt geen geen gojibessen en chiazaad meer nodig!
Boerenkool bevat veel vitamines en mineralen. Net als andijvie bevat het veel vitamine A en C, maar daarnaast ook nog een flinke hoeveelheid vitamine B3. Vitamine B3 heb je nodig voor je energievoorziening en de aanmaak van vetzuren. Daarnaast bevat het veel magnesium en kalium. Magnesium zorgt voor een goede werking van de spieren en kalium houdt je vochtbalans en bloeddruk op peil.
Lees verder op www.BetterByGoalie.com
Geplaatst op 03 januari 2018 door BetterbyGoalie