
Een gezonde variant maken op een ongezond gerecht. Dit vind ik op het gebied van koken toch wel het leukste om te doen. Vooral omdat ik hiermee kan laten zien dat je echt niet van alles hoeft te laten liggen, wanneer je gezond(er) wilt eten. Door het gerecht behalve gezonder ook nog eens vegetarisch te maken, wil ik je ook laten zien (en vooral proeven) dat je vleest echt niet mist in een gerecht. Eerder deed ik dit al met deze heerlijke pita ‘gyros’.
Vind je roerei met bacon heerlijk, maar wil je wat gezonder eten en misschien minderen met vlees? Probeer dan eens deze scrambled egg met tempeh, avocado en rucola!
Een gezonde variant op de bekende roerei met bacon! Ik maakte dit gerecht niet alleen gezonder, maar ook nog eens vegetarisch, door tempeh te gebruiken in plaats van bacon. Ei en tempeh zijn echt een goede combinatie, wat een heerlijk gerecht. Het is lang geleden dat ik roerei met bacon op heb (volgens mij 1x in mijn leven), maar ik durf wel te zeggen dat deze versie behalve gezonder, ook veel lekkerder is!
Een stevig ontbijt, lunch of om lekker mee te brunchen in het weekend.
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 06 april 2017 door feelgoodbyfood