Zelf schnitzel paneren is echt niet moeilijk, en geloof ons, het is zoveel lekkerder dan kant-en-klaar uit de winkel. Een goede schnitzel is voor ons die perfecte combinatie van een krokante korst en sappig vlees. Het geheim? Met liefde klaarmaken, plus een beetje aandacht bij het paneren en bakken. Wij delen hoe wij het altijd doen!
Wij pakken vaak varkens- of kipfilet, maar eigenlijk kun je van alles een schnitzel maken. Denk aan kalkoen of een stukje kalfsvlees voor de klassieke Wiener schnitzel. Zorg wel dat je het vlees goed plat slaat. Wij gebruiken daar gewoon de achterkant van een koekenpan voor (werkt perfect!), maar met een speciale vleeshamer wordt het helemaal makkelijk. Dit plat slaan is echt belangrijk, want een dun stukje vlees bakt sneller en gelijkmatiger, en dat is precies wat je wil.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 16 maart 2025 door UitPaulinesKeuken