Salade van zoete aardappel en quinoa

Salade van zoete aardappel en quinoa is erg gezond en staat in een handomdraai op tafel. Zowel quinoa als de zoete aardappel zijn in populariteit toegenomen. En dat is niet geheel zonder reden, want beide producten zijn gezond en voedzaam.

Quinoa zit boordevol gezonde vetten, vezels en vitamines en mineralen zoals ijzer en magnesium. Het is tevens een bron van eiwitten, de bouwstenen voor je spieren. Quinoa is geen graansoort en dus is quinoa glutenvrij. De zoete aardappel is een bron van complexe koolhydraten. En ook de zoete aardappel bevat gezonde voedingsvezels, zetmeel en vitamines. Quinoa en zoete aardappelen zijn beide ontzettend voedzaam, waardoor je lang vol zit. Daarom zijn beide voedingsmiddelen een handig hulpmiddel als afvallen je doel is. Door de hoogwaardige voedingsstoffen zijn zowel zoete aardappelen als quinoa ideaal voor sporters.

Probeer eens de salade van zoete aardappel en quinoa en laat je verrassen door de bijzondere combinatie van smaken. De topping van geroosterde pijnboompitten geeft een speciaal tintje aan de salade.

Salade van zoete aardappel:

Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten:

  • Voor 2 personen quinoa
  • ½ zoete aardappel (groot), in blokjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • Snufje zout
  • Snufje paprikapoeder
  • ¼ bloemkool, in kleine roosjes
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • ¼ kopje pijnboompitjes
  • 5 cherrytomaatjes, in vieren gesneden
  • ½ citroen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak een bakplaat klaar met bakpapier. Vermeng de in blokjes gesneden zoete aardappel met de olijfolie, paprikapoeder en zout en verdeel deze over de bakplaat. Bak deze in 25 minuten gaar. Ondertussen kook je de quinoa volgens de verpakking.

Knijp de halve citroen uit en vermeng dit met de gekookte quinoa. Snijd de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool in circa 10 minuten beetgaar. Rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn. Meng vervolgens de quinoa met de bloemkoolroosjes, de gesneden tomaatjes en zoete aardappel. Voeg als laatste de pijnboompitten en de gesneden peterselie toe en breng de salade van zoete aardappel op smaak met zout en peper.