‘Chinese kool hoort thuis in het rijtje van uit de kluiten gewassen groenten die zelden in één keer opraken,’ zegt Jennifer van boek/blog Empty the Fridge, waar ik gisteren over schreef. Een waarheid als een koe. Zij maakt er deze pikante zoetzure salade mee, met mango. Wel beslist een rijpe mango nemen, maar dat lijkt me logisch, toch?
Voor 4 personen:
Snij ½ chilipeper (zonder zaadjes) in dunne reepjes. Als je die niet voorhanden hebt, kan het ook met wat chilivlokken uit zo’n molentje of een lepeltje sambal. Doe in een bokaal (lees: jampot) samen met: sap en geraspte schil van 1 sinaasappel, idem van 1 citroen, 2 eetl gemberrasp, 2 eetl honing, 2 eetl sesamolie en 2 eetl sojasaus (ik zou Japanse doen). Schud en bewaar in de koelkast.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 02 april 2021 door KokenmetKarin