Zoals je tig soorten aardappels hebt, heb je ook tig soorten rijst. Zelfs pikzwarte. Nee, niet met inkt van de inktvis, maar zwart van nature. Zeer fotogeniek, maar ook gewoon heel erg lekker. Een beetje notig, met precies een fijne beet. En ongepolijst, dus feitelijk net zo gezond als zilvervliesrijst. Niet dat ik daar nou gevoelig voor ben, maar jij misschien wel. Vooral als salade doet hij het goed. En dan natuurlijk vooral met gezellig gekleurde dingetjes erdoor, voor optimaal decoratief effect. Ik maakte kennis met deze zwarte rijst in Italië, waar ze het ‘riso venere’ noemen, Venus-rijst. Wat Venus ermee te maken heeft, weet ik ook niet. Het zal toch weer niet zogenaamd lustopwekkend wezen? Evenmin weet ik waarom het niet gewoon ‘riso nero’ heet. Maar we gaan hier niet zitten emmeren natuurlijk, in de pan ermee.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 25 april 2021 door KokenmetKarin