Tijdens zonnige dagen niets liever dan een verse, frisse en kleurige salade. Deze zonnige salade met geitenkaas, meloen en wilde perzik is een toppertje! Helemaal met een paar extra plakken Serrano of Parmaham.
Je kunt hem afmaken met diverse dressings zoals honing- of balsamicoazijn, maar ik gebruikte een goede extra virgin olijfolie (van de eerste koude pers), eventueel met een kneepje limoen en een snufje peper.
2 flinke handen veldsla
4 plakken Serrano of Parmaham
100 gr zachte geitenkaas
4 wilde perziken
1/4 galia meloen
eventueel limoen
snuf versgemalen zwarte peper
scheutje extra virgin olijfolie
Was de sla en verdeel dit over twee borden.
Schil de meloen en snij hem in parten. Snij ook de perziken in kleine stukken.
Maak een vinaigrette van olijfolie en limoen, of gebruik alleen olijfolie. De perzik heeft al een klein fris zuurtje. Verdeel daarna de rest van de ingrediënten over de sla en top af met de olijfolie en peper.
Ook leuk en extra gezellig voor bij een barbecue bijvoorbeeld: verdeel de salade niet over twee borden maar maak één mooi groot bord op