Salade met gegrilde asperges

Salade met gegrilde asperges

Het is weer aspergetijd! Jeuj! Als je mij ergens blij mee maakt in het voorjaar is het wel met lekkere groene asperges. En dan het liefst in het zonnetje in de tuin. En raad eens? Ze zijn nog supergezond ook! Vandaag deel ik een lekker recept met jullie.

Wist je bijvoorbeeld dat onze voorvaderen in de oudheid al gek waren op asperges? De Grieken, Romeinen en Chinezen omschreven deze groente als een geneeskrachtig kruid. Met maar 21 kcal per 100 gram kun je er gerust veel van eten. Verder bevatten asperges calcium (20 mg per 100 gram), ijzer (1 mg), vitamine C (20 mg) en het aminozuur asparagine, dat de nierfunctie stimuleert.

Er bestaan witte asperges, groene asperges en paarse asperges. Het grootste verschil is dat de witte variant onder de grond groeit, terwijl zijn groene en paarse broertjes wel zonlicht hebben gezien. Witte asperges kun je niet eten zonder ze te schillen, bij de overige soorten hoeft vaak alleen het onderste gedeelte van de stengel verwijderd te worden.

Afgelopen week maakte ik deze lekkere salade met gegrilde asperges. Ik wilde jullie het recept natuurlijk niet onthouden!

Lees verder op www.followfitgirls.com

Geplaatst op 29 april 2016 door followfitgirls