
Bietjes, ik ben er dol op. Het liefst eet ik ze rauw. Heel dun geschaafd in een lekkere salade met geitenkaas en iets fris zoals sinaasappel. Of zoals ik nu gedaan heb, geroosterd in de oven. Als ik gekleurde bietjes tegenkom, neem ik ze altijd mee. Ze verschillen minimaal van smaak, maar zijn prachtig om te zien. Vooral de roze chioagga biet vind ik fantastisch. Het oog wil ook wat he. En dat geldt zeker als het op je bord ligt.
Met een handvol lekkere ingrediënten heb je verder niet zoveel nodig. Dat geldt voor deze salade zeker. Lekkere bieten, smeuïge burrata (of een lekkere mozzarella kan ook) en zachte prosciutto. Afgemaakt met een flinke lepel homemade pistachepesto en klaar ben je. Je kan er uiteraard nog knapperig brood bij serveren of wat geroosterde aardappeltjes. Maar in de zomer heb ik zelf genoeg aan een lichte salade. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. PS sta je op de camping en wil je dit recept maken? rooster de bietjes dan op de barbecue. Echt lekker is dat!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 03 augustus 2018 door UitPaulinesKeuken