
Deze rösti van zoete aardappel is met stipt een van mijn lievelingsgerechten! Ik heb zo onderhand wel heel veel lievelingsgerechten, maar dit gerecht eet ik al zo lang ik me kan herinneren. Met kerst staan ze steevast op het menu bij opa en oma en vaker nog maakte ik een mega rösti als ik honger had na een avondje stappen. Perféct katervoedsel kan ik jullie vertellen. De originele variant wordt gemaakt met veel boter maar dat laat ik graag achterwege. Een klein klontje boter of kokosvet of een scheutje olijfolie is meer dan genoeg.
Het raspen van de aardappels vergt even tijd dus gebruik vooral je keukenmachine als je die hebt. Uitje erdoor, wat gerookt paprika poeder en om het af te maken een lekker dipje met verse kruiden. Soms maak ik een grote mega rösti maar dit keer vond ik het leuk er kleine rondjes van te maken. Rösti is een bijgerecht en je kunt er bijvoorbeeld een goed gevulde groene salade, gestoomde groenten, kipfilet of een lekker visje bij serveren.
Eet smakelijk!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 07 februari 2017 door beaufood