Tien dagen zat ik laatst in Zwitserland, maar sneeuw, ho maar. Van voorgaande jaren herinnerde ik me dat je dan gewoon iets hoger de berg op moest, en voilà, ineens alles wit. Maar dit keer niet. Althans, niet toen ik er was.
Daar zit je dan. Met oppashond, ook dat nog. We hadden woningruil gedaan met vrienden: zij in ons stadshuis in Amsterdam, wij in hun prachtige appartement aan de Züricher See, maar dan wel inclusief hond. Eh, een hond, hoe werkt dat? Heel simpel, drie keer per dag eten geven en drie keer per dag uitlaten. Graag uitgebreid want het was er zo eentje die het liefst heel hard over een berg heen en weer wilde rennen. Gelukkig was het een lief en grappig beest. Bijkomend voordeel: zo kom je er tenminste nog eens uit, anders lig je toch alleen maar binnen op de bank boeken te lezen, bij gebrek aan ski-ambities.
Uit hoofde van mijn beroep en ten behoeve van deze rubriek was ik uiteraard zeer geïnteresseerd in de lokale culinaire specialiteiten. Alleen blijkt de combinatie hond en restaurant een tikkie lastig, zelfs bij een braaf exemplaar als deze. Maar daar hebben we iets op gevonden.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 01 februari 2021 door KokenmetKarin