Runderstoof met kruidige couscous en frisse yoghurtsaus

We moeten er toch echt aan gaan geloven: de dagen zijn weer kort en koud. Hoewel ik het liefst het hele jaar buiten in de zon eet, heeft met z’n allen cosy binnen eten ook wel wat. Daarbij is de herfst het seizoen voor de meest prachtige producten, en daarmee ook de tijd voor comfort food. Omdat ik altijd de snelle chef wil uithangen had ik nog nooit eerder een stoofpot gemaakt; ik dacht dat het heel veel werk zou kosten. Tot ik een receptje voor een runderstoof bedacht en dus wel aan de slag moest. Nou, dat vele werk bleek dus alles mee te vallen! Je hebt alleen wat geduld nodig maar geloof me: dat komt de smaak van het gerecht alleen maar ten goede.

Om toch een soort van ‘warm’ tintje aan deze stoof te geven, koos ik ervoor om me te laten inspireren door de Marokkaanse keuken. Met een mooie, zelfgemaakte kruidenmix voor het vlees en couscous en een frisse yoghurtsaus ernaast. Een stoofpotje moet natuurlijk pruttelen, en dat gaat het beste in een lekkere bouillon. Om het mezelf makkelijk te maken gebruikte ik de Boullion om te Koken Rund van Struik, de bij Albert Heijn te koop is. Je kunt hem onverdund gebruiken, maar omdat de runderstoof behoorlijk lang moet staan (en er dus veel vocht verdampt) heb ik een halve beker water toegevoegd. De hoeveelheden in dit recept zijn gebaseerd op 4 personen, maar maakt gerust meer! Want zoals altijd bij stoofvlees geldt: eigenlijk is het de volgende dag nóg lekkerder...

Lees verder op www.goodfoodlove.com

Geplaatst op 13 december 2016 door goodfoodlove