Deze roti kip maak je lekker snel met zoete aardappels in plaats van met gewone aardappels. Een hele lekkere twist vinden wij. Roti kennen wij van Surinaamse gerechten, het is een rond platbrood, roti vellen noemen ze het. In Suriname eten ze roti met masala saus, gekookte aardappelen en kousenband. Het brood gebruik je als een lepel. Roti kun je kopen in bij de meeste supermarkten of bij een toko. Dit recept is niet traditioneel Surinaams, want wij gebruiken sperziebonen en voegen kokosmelk toe (officieel is dit bouillon). Gebruik wel echt de Surinaamse masala, je hebt ook Garam massala maar deze wordt in de Indiase keuken gebruikt. De zoete aardappels snijd je in blokjes en bak je met wat zonnebloemolie in een koekenpan. Ook lekker om bij de roti kip te serveren is een pittige pindasaus, wil je het hele gerecht wat pittiger maken bestrooi dan alles met wat chilivlokken.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 04 februari 2021 door UitPaulinesKeuken