Roti jala uit Maleisië

‘Kanten pannenkoekjes’, zo ken ik ze, van die pannenkoekjes die je al streepjes gietend creëert in de pan en waar je vervolgens doorheen kunt kijken. Lekker met fruit en ijs als toetje. In Maleisië heten ze ‘roti jala’, netpannenkoekjes, en zijn ze hartig. Verrassend lekker bij curry, zo leerde ik gisteren op mijn Maleisische kookworkshop van Imelda Harris. Aanvankelijk leek het me onhandig, van die pannenkoekjes vol gaten, daar loopt de curry toch zo doorheen? Ah, maar ze worden dan ook geknutseld tot rolletjes, en zo eet je ze ook: wat rolletjes op je bord, saus erover. Echt heerlijk! En weer eens wat anders dan die eeuwige rijst. En ook nog eens gezellig geel van de kurkuma.

Recept roti jala
Nodig voor ± 12 stuks:

1 kop bloem
1 ei
200 ml kokosmelk
200 ml water
1-2 theel kurkuma (koenjit)
snuf zout
plantaardige olie

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 20 maart 2021 door KokenmetKarin