
Du vin, du pain, et du... Of die andere Franse roomkaas, ... Dás pas fijn! Ken je die reclames nog? Volgens mij komen ze ook bijna weer op televisie, want in mijn beleving komen deze spotjes elk jaar rond de zomer weer tevoorschijn. Franse velden vol met verse kruiden, een lekker zonnetje, stokbroodjes en knappe Franse mannen... Of had ik die knappe mannen er nou bij verzonnen? Maakt ook niet uit... Ik had het nog steeds op mijn lijstje staan om dit een keer zelf te maken, want ik gebruik regelmatig roomkaas, op brood of op een toastje, of in een lekkere pasta, of als dip voor wat gesneden groenten. Ik dook de keuken in en maakte deze roomkaas met Italiaanse kruiden, wij gaan tenslotte naar Italië deze zomer. Die Franse knappe mannen moeten maar even wachten...

Ik vind het nog steeds zó leuk om producten die je vaak kant-en-klaar koopt, eens een keer zelf te maken. Voor mij is het ook nog steeds 1 grote ontdekkingsreis, maar ik denk altijd maar; als je het in de winkel kunt kopen, dan moet het ook in je eigen keuken te bereiden zijn. Of het net zo smaakt is dan maar de vraag... Soms lukken dingen goed, soms moet ik er nog een beetje op oefenen. Met deze roomkaas met Italiaanse kruiden kon niet zoveel fout gaan, het is namelijk echt heel eenvoudig om zelf te doen. Het enige dat je nodig hebt is wat geduld...
Nou is dat niet altijd mijn sterkste kant trouwens... Geduld. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan moet het ook ongeveer meteen gebeuren. Wachten duurt mij vaak te lang en ik word ongeduldig als het me niet snel genoeg gaat, ik hou nu eenmaal van doorgaan. Niet heel handig bij dit recept, en ook eigenlijk helemaal niet als je kinderen hebt, want die doen ook alles op hun eigen tempo. Ik moet dan ook altijd wel lachen als Senna weer eens vraagt of ik nú of zó bedoel, als ik vraag of ze iets wil doen. En of het dan mijn zó is, of papa's zó? - die laatste is namelijk meestal wat verder in de tijd.
Lees verder op www.mindyourfeed.nl
Geplaatst op 02 juni 2016 door mindyourfeed