Roodlofsalade met piccalilly

Zoek je nog last-minute inspiratie voor het kerstdiner? Deze salade met roodlof doet het goed als elegant voorafje in mooie glazen. Of serveer in losse blaadjes als amuse of borrelhap.

Mooi rood is niet lelijk. Sterker nog, het is mijn lievelingskleur. Jaren geleden zegde ik mijn baan op en besloot om mijn twee liefdes – koken en tekenen – te combineren in deze website. Een geheel getekende receptensite, met behulp van een batterij aan zwarte dunne viltstiftjes. Maar alleen zwart-wit bleek wel erg saai, er moest een kleurtje bij. Niet meteen een hele regenboog, dat zou te kinderachtig worden, nee gewoon één steunkleur. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, dat werd natuurlijk rood. Alleen, hoe teken je dan een bord met boerenkoolstamppot? Of een kom met doperwtensoep? Simpel, door bord of kom rood te kleuren.

Glaasjes rode wijn, rode pannen en rood-wit geblokte tafelkleedjes bleken ook al snel een nuttige noodgreep. Hoewel ook ik intussen gezwicht ben voor foto’s van gerechten in plaats van illustraties, is dat rood altijd gebleven. Ik heb een kast vol rode jurken en al mijn kookboeken – vooruit, behalve dat ene vegaboek – hebben een rood ruggetje.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 08 februari 2023 door KokenmetKarin