Het geheim? Becel, vegan spekjes en edelgistvlokken. De vegan spekjes worden heerlijk van smaak door deze te bakken in plantaardige margarine (zoals Becel vloeibaar).
Edelgistvlokken kun je vergelijken met kaassnippers. Door deze simpelweg te mengen met havermelk (of een andere plantaardige melk, zoals amandel- of sojamelk) krijg je een heerlijke romige saus mét kaasmaak zoals in pasta carbonara, maar dan plantaardig!
Hoe fijn is het om plantaardig te eten, maar niet je favoriete maaltijden te hoeven missen. Duik de keuken in en maak deze heerlijke romige pasta carbonara!
150 gram verse spaghetti (zonder ei als je helemaal voor vegan wilt gaan)
flinke scheut Becel vloeibaar
1 rode ui
3 teentjes knoflook
250 gram kastanjechampignons
1 pakje vegan spekreepjes
100 gram tuinerwten (uit de diepvries)
200 ml plantaardige melk (ik gebruik havermelk)
2 eetlepels edelgistvlokken
2 theelepels paprikapoeder
peper en een snufje zout
verse peterselie
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 28 november 2019 door feelgoodbyfood