Deze week heb ik voor het eerst sinds de zomer mijn warme pantoffels weer uit de kast getrokken. Ineens had ik weer koude voeten! Dat is ook ieder jaar opnieuw het moment waarop ik zin krijg in soep. Zo’n lekker dikke soep, helemaal vol groenten en voedzame bouillon. Daar schuif ik graag voor aan tafel! Deze romige champignonsoep past dan ook helemaal bij dit seizoen.
Weet je wat het leukste is? Deze soep, en nog meer recepten met paddenstoelen, vind je ook in het septembernummer van Paleo Magazine.
Speciaal voor dat nummer heb ik mezelf in de keuken uitgeleefd met champigons. Dat resulteerde in een smakelijke serie van glutenvrije en lactosevrije recepten met deze herfstige groentes in de hoofdrol. Voor het eerst in mijn leven kookte ik met cantharallen (erg lekker trouwens) en ook de oesterzwammen kwamen op tafel. Uiteraard mochten ook de gewone champigons en shiitakes niet ontbreken. Mijn favoriet is nog wel de paddenstoelentaart die je ook in het blad vindt, die was zó goed gelukt.
Maar nu is het tijd voor soep! Als ‘room’ gebruikte ik amandelmelk. Ik wilde niet dat mijn soep naar kokos zou gaan smaken (al ben ik echt dol op kokos) en ik vond amandelen toch echt een stuk beter bij paddenstoelen passen. Mocht je echter een notenallergie hebben, dan kun je gerust kokosmelk gebruiken als vervanger.
Als bouillon gebruikte ik trouwens de kippenbouillon van De Woeste Grond. Ik heb altijd wel een pot bouillon van hen in de vriezer staan, voor de gevallen waarin ik zelf echt geen zin heb om mijn eigen bouillon te maken. Super handig!
Ingrediënten
Geplaatst op 30 september 2017 door eetpaleo