Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó’n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak en (niet geheel onbelangrijk) zó makkelijk om te maken. Het geheim van dit burrata recept? Koude burrata (liefst direct uit de koelkast) met daarover warm geroosterde tomaatjes en druiven uit de oven. Vergeet vooral ook niet om die héérlijk siroopachtige substantie die tijdens het bakken vrijkomt niet over de burrata te lepelen..
Burrata tijdens de borrel is altijd een goed idee. Ik serveer ‘m vaak op de klassieke manier met verse basilicum en een scheutje goede extra vierge olijfolie. Maar als je er écht een feest van wil maken serveer je dit burrata recept met warme tomaatjes en druiven uit de oven. Die laatste twee roosteren we bijna zwartgeblakerd in de oven, hierdoor worden de smaken dieper en komt er een heerlijk sap vrij. Samen met olijfolie, citroen en munt wordt dit sap in de oven omgetoverd tot een mega lekkere stroopachtige substantie. Góddelijk voor over die romige burrata..
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 23 augustus 2024 door beaufood