Ik ben de laatste weken in de ban van gelatine, want gelatine kun je met recht een superfood noemen. Daarvan kun je onder andere deze heerlijke aardbei pudding van maken!
Om maar even een paar gezondheidsvoordelen van gelatine te noemen:
Om extra gelatine binnen te krijgen kun je zelf een heerlijke bottenbouillon trekken maar je kunt ook gebruik maken van kant en klare gelatine.
Uiteraard is het dan wel belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van je gelatine. Gelatine wordt doorgaans gemaakt van slachtafval en met name van de botten. Kies dan ook liever niet voor ‘reguliere gelatine.’ Dit wordt gemaakt van runderen afkomstig uit de bio-industrie.
Kies liever voor gelatine van gezonde runderen. Bijvoorbeeld van het merk ‘Great Lakes’ welke onder andere verkrijgbaar is bij Puur Mieke. Dit is gelatine afkomstig van gras gevoerde runderen en de gezondste versie de er momenteel op de markt is. Het komt in poedervorm en is heel makkelijk in gebruik.
Je maakt er bijvoorbeeld deze heerlijke romige aardbei pudding mee! Dankzij de kokosroom is het een voedzaam hapje, dus je kunt het prima als ontbijt eten, maar het is natuurlijk ook lekker als toetje.
Ingrediënten (voor 4 porties)
Geplaatst op 03 juni 2017 door eetpaleo