
Vorige week zondag plaatste ik een to go ontbijtje dat ideaal is wanneer je op zondag vroeg de deur uit gaat voor je duurtraining. Dat betekent ook dat je waarschijnlijk voor de lunch weer terug bent, met de nodige trek en op zoek naar een gezonde maaltijd. Vaak is dit rond een uurtje of 11 / 12 en persoonlijk heb ik dan nog niet direct zin in een volwaardige maaltijd. Omdat je met een duurtraining veel calorieën verbrandt, mag deze herstelsnack wel flink wat calorieën bevatten; meer dan een standaard tussendoortje. Op deze manier zet je het eerste herstel in gang, en kun je iets later nog een goede lunch eten. Voor deze herstelsnack ben ik op zoek naar een goede mix van eiwitten (spierherstel), koolhydraten (energievoorraad aanvullen) en in mindere mate vetten. Vandaag geef ik er met Roggebrood een Deens tintje aan. Roggebrood is een gezond alternatief voor volkorenbrood; lage glycemische index (dus minder snelle stijging in de bloedsuikerspiegel), bomvol vezels en het bevat meer Vitamine B, IJzer en kalium dan volkorenbrood.
Ik eet roggebrood graag met een laag Lurpak Smeerbaar gezouten - lekker fris en stevig van smaak - en een paar plakjes rosbief (eiwitten!). Wist je trouwens dat belegd roggebrood in Denemarken Smørrebrød wordt genoemd?
Lees verder op www.eatrunlove.nl
Geplaatst op 06 juni 2016 door eatrunlove