Rode linzensoep

Als ik ergens linzensoep op het menu zie staan dan bestel ik deze heel graag. Al meerdere keren had ik het zelf geprobeerd te maken, maar iedere keer was er wel iets mis. Te pittig, te weinig smaak, gepureerd. Stiekem had ik er dan ook een hard hoofd in toen ik weer probeerde om een linzensoep te maken, maar dit keer lukte hij wel. Ik maakte deze rode linzensoep dus snel nog een keer zodat ik hem op de foto kon zetten voor jullie!

Rode linzensoep, 4 personen:

- 250 gram rode linzen
- 1 cm verse gember (ca 5 gram)
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl korianderpoeder
- flinke snuf chilipoeder
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 bouillonblokjes
- 200 gram spinazie
- 200 gram Griekse yoghurt
- koriander
- Naanbrood

Lees verder op www.eatrunlove.nl

Geplaatst op 28 november 2016 door eatrunlove