Rode curry noedelsoep met spicy tofu

Rode curry noedelsoep met spicy tofu, paksoi, wortel en champignons. Een heerlijk curry soep vol smaak! Een kom verwarmende soep, voedzaam en helemaal vegan. Heerlijke op koude dagen. Restje over? Heerlijk voor de volgende dag als lunch.

Voor deze rode curry noedelsoep maak je met kruiden en specerijen zelf eenvoudig een rode curry pasta. Zelf maken is toch wel het lekkerst en heel eenvoudig. Maar je kunt eventueel ook rode curry pasta uit een potje gebruiken.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

Rode curry pasta
2 eetlepels olijfolie
1 rode peper
1 ui
verse gember (2 cm)
2 teentjes knoflook
1 stengel citroengras
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel korianderzaad

300 gram tofu
1 theelepel sambal
75 gram ramen noedels
200 gram kastanjechampignons
100 gram wortels (ongeveer 4 worteltjes)
5 stengels paksoi
2 stengels bosui
750 ml groentebouillon
1 eetlepel sojasaus
100 á 150 ml kokosmelk
tauge

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 29 december 2020 door feelgoodbyfood