Je ziet nog maar weinig recepten met rode bieten voorbij komen. Zonde. Want het is ontzettend gezond, caloriearm en kleurrijk. Bovendien kun je volop variëren met de rode biet.
Rode bietensoep smaakt heerlijk zoet en zit boordevol antioxidanten en vitamines. Zo is de rode biet een bron voedingsstoffen, ijzer, kalium, foliumzuur en magnesium. Ook bevatten rode bieten vitamine A en C en bevatten ze weinig calorieën: 43 kcal per 100 gram. Onderstaand het recept van een heerlijke, gezonde rode bietensoep met appeltjes. Behalve dat het ontzettend goed smaakt, is het ook nog eens prachtig om op tafel te zetten.
Breng 1 liter water aan de kook en voeg ondertussen de kurkuma en koriander toe. Even laten doorkoken en dan de klein gesneden of geraspte rode bieten toevoegen. Laat het geheel 15 minuten koken. Verwijder de schil van de tomaten (voor een filmpje over het ontvellen van tomaten klik je hier), snijd de tomaten in partjes en voeg het toe aan de soep.
Hierna alle overige kruiden, op de dille toppen na, toevoegen en dan nog eens 5 à 10 minuten laten koken. Je kunt er nu voor kiezen om met de keukenmachine, blender of de staafmixer de bieten te pureren. Kies je voor de staafmixer, verwijder dan de kardemom, kaneelstokje en laurierblad.
Zout naar smaak toevoegen. Eventueel kun je nog wat dille toppen toevoegen. Laat de rode bietensoep nog even zachtjes koken en snijd ondertussen de appel in kleine blokjes. Garneer met de appel blokjes en de rode bietensoep is klaar om op te dienen.
Enjoy!
Meer recepten met rode bieten aan de basis vind je bij de fitness recepten van FitGirl. Maak bijvoorbeeld eens een kleurrijke hummus van rode biet of een rode bieten dip. Bij FitGirl vind je gezonde recepten voor je ontbijt, lunch, tussendoortjes of diner. Meer informatie over gezonde voeding vind je in het kenniscentrum van FitGirl.