Rode Bieten Dip

Rode bieten bevatten relatief weinig calorieën: circa 43 kcal per 100 gram. De rode biet is rijk aan magnesium, kalium en foliumzuur. Ze bevatten veel ijzer, antioxidanten en zijn rijk aan vezels. Nog te vaak komt de rode biet in Nederland alleen in de winter op tafel. Jammer. Want met de rode biet kun je volop variëren. Maak eens een hummus van rode biet, een koude bieten carpaccio of een soep van rode biet en appeltjes. Recepten met rode bieten aan de basis zijn kleurrijk, zoet van smaak en bovendien prachtig om te serveren.

Probeer eens de kleurrijke rode bieten dip met appeltjes en zonnebloem pitjes. Boordevol vitamines en mineralen, onverzadigde vetten en laag in calorieën. De rode bieten dip is gezond, makkelijk klaar te maken en ook nog eens mooi om op tafel te zetten.

Ingrediënten:

  • 1 rode biet, geschild
  • 1 rode ui
  • ½ Jonagold appel
  • 6 el zonnebloempitten
  • 1½ tl mierikswortel, geraspt
  • 2 el water
  • 2 el tahini (pasta gemaakt van sesamzaad)

Bereidingswijze rode bieten dip:

  • Maak de rode bieten schoon en kook ze 15 minuten.
  • Snijd de bieten in blokjes en de appel en de ui in stukjes.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine en mix tot je een gladde massa hebt bereikt.
  • Slap eventueel af met olijfolie of water tijdens het mixen.

Rode bietenRode bietenRode bieten
Meer gezonde recepten en tips over gezonde voeding kun je vinden in het kenniscentrum van FitGirl. Denk hierbij aan gezonde ontbijt recepten, smoothies, soepen, tips voor de gezonde barbecue en interessante artikelen over gezonde voeding. Een greep uit de artikelen: Afvallen, de basis, heeft tarwegras nog een toekomst?, wordt je dik van koolhydraten? en: Kun je eten wat je wilt en toch afvallen?

Wil je meer weten over krachttraining voor vrouwen? Lees dan de artikelen over training in het kenniscentrum van FitGirl. Hier vind je verhalen en tips van experts, zoals voedingsdeskundigen en (personal) trainers.