Rivierkreeftjes cocktail met Cointreau mayonaise. Vergeet de garnalen cocktail met kant en klare cocktailsaus en ga deze Kerst voor een luxe variant gemaakt van rivierkreeftjes, avocado en zelfgemaakte Cointreau mayonaise! (Over die laatste vertel ik je hieronder meer). Het leuke aan dit voorgerecht is dat het er super fancy uit ziet en een originele smaakcombinatie heeft, maar ook binnen no time gemaakt is. De Cointreau mayonaise kun je prima een dag van te voren bereiden. Serveer de rivierkreeft cocktail in kleine glaasjes of (als je helemaal de show wilt stelen) in mooie cocktailglazen
Rivierkreeftjes gaan, net als garnalen, geweldig samen met een vleugje citrus. Daarom bedacht ik een bijpassende mayonaise met een scheutje Cointreau erdoor bij deze cocktail. Het was een probeersel, maar het resultaat was echt héérlijk. Cointreau is een Franse sinaasappel likeur die gemaakt is met vijf verschillende soorten sinaasappels. (Grappig genoeg worden er voor deze Franse likeur voornamelijk sinaasappelen uit Spanje en Haïti gebruikt). Cointreau is heerlijk door een cocktail, puur (eventueel met een klont ijs) of door je koffie met een toef slagroom on top. En als je Beaufood heet maak je er een mayonaise van ;)
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 25 december 2021 door beaufood