
Smeuïge risotto is een ultiem bordje comfort food, alleen valt het vaak zo zwaar. Parelgort is gepelde gerst en een prima alternatief voor risottorijst. Het heeft een nootachtige smaak en lekker stevige bite. Het is veel lichter verteerbaar dan gewone risottorijst, een bordje van deze risotto van parelgort valt dan ook een stuk minder zwaar.
Verwarm de oven voor op 200˚C en bedek een bakplaat of rooster met bakpapier. Maak de bloemkool schoon en verdeel de bloemkoolroosjes over het bakpapier. Voeg eventueel wat kruiden naar smaak toe. Rooster de bloemkool zo’n 25 minuten in de oven. Spoel de parelgort goed af en bereid de parelgort nu net zoals ‘gewone’ risotto. Fruit de sjalot en knoflook in een pan en bak de champignons. Voeg de parelgort toe en roer goed om, je kunt eventueel nog een scheutje witte wijn toevoegen. Daarna voeg je beetje voor beetje de bouillon toe en blijf je roeren. Voor deze risotto is paddestoelenbouillon heel lekker, maar groentenbouillon kan natuurlijk ook. Het duurt 25 tot 30 minuutjes tot de parelgort gaar is. Houd een iets langere kooktijd aan voor een lekker smeuïge risotto.
Voeg de fijngehakte bladpeterselie en een snuf peper toe. Meng de risotto met de bloemkool en roer de Parmezaanse kaas erdoor. Verdeel de parelgort-risotto over de borden en maak af met peterselie en extra Parmezaan. Buon appetito!
Lees verder op www.glowmagazine.nl
Geplaatst op 10 september 2017 door glow