Risotto met spinazie en champignons

Mmm, risotto is voor mij echt zogenaamde comfort food. Ik maak het niet zo heel vaak klaar, terwijl het eigenlijk heel makkelijk is. En ik vind het onwijs lekker. Aan bijna alle risotto’s wordt er veel kaas toegevoegd omdat het dan lekker smeuïg en smaakvol is. Maar daardoor heerst er ook gelijk een ongezond gevoel bij, terwijl dat helemaal niet nodig is. Iets minder kaas en de risotto is nog steeds super lekker. Ik experimenteerde ermee en zo ontstond deze risotto met spinazie en champignons.

Risotto met spinazie en champignons

Voor 3 personen:

- 250 gram risotto
- 250 gram champignons
- 100 gram spinazie
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 30 gram roomboter
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 l paddenstoelenbouillon

Snijd de champignons in vieren en de ui en knoflook fijn. Laat de helft van de boter smelten in een stevige pan waarin je de risotto gaat maken. Fruit de ui aan en voeg de risotto toe. Laat heel kort even bakken tot deze glazig gaat zien en schenk er vervolgens een scheut bouillon bij. Roer af en toe door en schenk er extra bouillon bij als het eerste deel verdampt is. Dit duurt zo’n 20 minuten.

Lees verder op www.eatrunlove.nl

Geplaatst op 17 mei 2017 door eatrunlove