Risotto! Ik ben er dol op! Even heb ik het gerecht een beetje links laten liggen vanwege de kaas en koolhydraten. Maar de laatste tijd probeer ik tóch nog risotto te maken, maar dan met net iets andere verhoudingen. Volgens het eetplan van Healthadvies Breda ‘mag’ ik: 50/75 ongekookte rijst (afhankelijk van sportdag of niet), 150 gram kip, onbeperkt groenten en 1 eetlepel saus naar keuze. Met deze richtlijnen in min achterhoofd, heb ik een risotto met pompoen gemaakt die hier min of meer aan voldoet.
- 50/75 gram ongekookte risottorijst (rustdag/sportdag)
- 150 gram gerookte kip
- 200/300 gram groenten naar keuze. Ik kies hier voor een herfstachtige risotto met 1/4 pompoen en wortels.
- 1 bouillonblokje kip
- 1 ui
- handje rucola
- olijfolie voor het bakken
- kruiden voor bij de groenten naar smaak. Ik had hier: takje rozemarijn, venkelzaad, karwijzaad, zout en peper: go nuts!
- Eventueel parmezaanse kaas
Lees verder op www.followfitgirls.com
Geplaatst op 25 december 2016 door followfitgirls