Risotto met gele biet

Schijnt het zonnetje al in eenieders keuken? Ik heb nog een fleurig recept in het kader van mijn zonnig gele serie: risotto met gele biet en saffraan, plus knapperige walnoten voor nog meer feestgedruis.

Vroeger bij ons thuis heetten ze rode kroten, zaten ze in een potje en vond ik ze maar niks. Maar verse bietjes hebben intussen mijn hart gestolen. Heerlijk om flinterdun rauw te eten met een ferme plens lekkere olijfolie en citroensap. Of in partjes roosteren in de oven en dan combineren met peulvruchten en een bol burrata. Maar het allerliefst pof ik bietjes in hun geheel. Per stuk verpakt in aluminiumfolie is een uurtje in de oven meestal wel genoeg. De oventemperatuur maakt niet zo veel uit, ergens tussen de 175 en 200 °C werkt altijd. Maar belangrijker: u hoeft natuurlijk niet speciaal de oven aan te zetten voor alleen maar een paar knolletjes. U parkeert ze gewoon ergens in een hoekje of zelfs op de bodem terwijl u een quiche, kip of lasagne bakt. Ze blijven in folie lang op temperatuur, ideaal voor een lauwwarme salade. Of bewaar ze in folie gerust een paar dagen in de koelkast, dan heeft u er altijd wat paraat voor een snelle maaltijd of soep.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 13 maart 2021 door KokenmetKarin