Risotto maken met zilvervliesrijst | heerlijk recept met citroenkip en aubergine

‘Gemak dient de mens zeggen ze’, en dat is een uitspraak waarin ik me uitstekend kan vinden. Ja ik eet graag gezond en vers, maar ja; ik ga ook graag voor makkelijk en snel. In mijn belevingswereld valt risotto maken niet bepaald onder ‘makkelijk en snel’. Nu moet ik eerlijk toegeven: er zijn gerechten die sneller op tafel staan. Maar stel je nou eens voor dat iemand komt eten, dan neem je toch gewoon lekker de tijd om te koken. Gezellig kletsen, misschien een glaasje wijn erbij, en ohja: af en toe even wat bouillon erbij en de risotto roeren. Het resultaat smaakt dan zo goed dat het alle liefde en tijd die erin zit waard is geweest.

Dat vind ik dus ook van deze risotto, die eigenlijk is ontstaan door wat ik nog in huis had (aubergine, venkel, bouillon en zilvervliesrijst met ronde korrel). Ik heb alle groentes wat kleiner gesneden, nam de tijd om de bouillon lepel voor lepel toe te voegen en…. wauw! Het wordt beloond, I can tell you. Moeilijk is dit recept trouwens absoluut niet, en je kunt het jezelf ook nóg iets makkelijker maken door voorgesneden kippendijfilet te kopen. Maar he, wat zijn nou 5 minuten op een mensenleven

Lees verder op www.goodfoodlove.com

Geplaatst op 29 maart 2017 door goodfoodlove