Rijstsalade met komkommer en kikkererwten

De komende week staan de recepten op brendakookt.nl in het teken van ‘picknicken’ en lunches to go. Deze rijstsalade is namelijk geschikt om van te voren te bereiden, en te bewaren. De salade wordt niet slap of verlept omdat er geen dressing aan is toegevoegd. Wel is de salade goed op smaak. Ideaal om mee te nemen in een bakje naar het werk, of tijdens een dagje weg.

Frisse Rijstsalade met komkommer en kikkererwten

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)

  • 1 kleine ui
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 bouillonblokjes (ik nam kippenbouillon)
  • 4 stengels lente ui
  • halve komkommer
  • 100 gram gewelde kikkererwten
  • 3 eetlepels rozijnen
  • klein bosje peterselie
  • olijfolie om te bakken

Lees verder op www.BrendaKookt.nl

Geplaatst op 01 september 2017 door BrendaKookt