
Iedereen die ooit in Thailand is geweest zal dit ontbijtje misschien wel kennen. Al eten ze het daar ook vaak als dessert. Tijdens mijn reis naar Thailand met Plus en Max Havelaar bezochten we een aantal rijstboeren en proefde ik ontzéttend veel lekker rijstgerechten waaronder dit recept met gekookte rijst, kokos en sesamzaadjes. Het originele recept zit bomvol suiker (houden ze erg van daar), vruchtvlees van een jonge kokosnoot, mais en bonen. Súper rare combi, maar zooo lekker!
Ik nam een berg rijst mee uit Thailand die ik speciaal bewaar ik speciaal voor etentjes. Laatst gaf ik een Thais etentje en ik had de volgende ochtend nog wat bruine rijst over. Ik dacht ineens terug aan het zoete rijstgerecht dat ik in Thailand at en maakte een soort variant met appel en kaneel. Heeeeel lekker weer. Dus heb je een restje rijst over? Probeer dit lekker en gezonde ontbijtje maar eens!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 27 maart 2017 door beaufood