Rijstnoedels met pompoen en sperziebonen

Gezonde maaltijden hoeven echt niet heel veel tijd te kosten. Het kan vaak heel simpel. Ik ben tegenwoordig wat meer van de rijstproducten zoals rijstnoedels en zilvervliesrijst lekker met veel groente. Hierin kan je zoveel variƫren en het is zo belangrijk om genoeg groente binnen te krijgen voor je vitamine en mineralen. Ik eet de laatste 3 weken echt heel veel groente vanwege het voedingsschema. Dus ik begin vaak al met een groentesoepje, en dan krijg je je lunch en diner nog. Ik moet zeggen dat ik het heerlijk vind, het is echt geen straf. De recepten verzin ik vaak zelf of ik probeer eens deze groente erbij. Wel merk ik dat het qua kruiden het een en ander mis. Dat is natuurlijk puur smaak. Ik deed vaak wat pittige kruiden, pepertje of wat sambal erbij. Nu is het Thijm, Rozemarijn, oregano of wat dille, weinig zout dat gebruikte ik sowieso al heel weinig tot niet.

Dit recept is een heel lekker maar lichte maaltijd, heerlijke rijstnoedels, halve pompoen en sperziebonen. Ik had een halve pompoen over dus vandaar dat hij in dit recept is beland. Ik was benieuwd wat de smaken samen deden en vooral pompoen in een noedel-recept.

Ik moet je zeggen het was een erg goede combi. Het zoete van de pompoen met de fris-zure van de sperziebonen. De zachte stukjes kip met een lichte kerriesmaak. Probeer het eens!

Lees verder op www.boostyourhealth.nl

Geplaatst op 01 april 2017 door boostyourhealth