Vandaag een lekker recept voor een Italiaanse klassieker! Deze ribollita soep is een Toscaanse broodsoep, gemaakt met brood en groenten. Er zijn natuurlijk allerlei variaties, maar de belangrijkste ingrediƫnten zijn overgebleven stukjes brood en bonen. Omdat dit een snel recept is gebruik ik gewoon bonen uit blik. Wanneer je meer tijd hebt kun je ook gedroogde bonen gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je ze een avond van te voren hebt geweekt. Het brood wat ik gebruik, bak ik knapperig. Het is een twist aan dit recept, want normaal voeg je het brood toe aan de soep, het wordt lekker sompig en neemt de smaak van de soep aan. Maar ik vind dat knapperige superlekker. Daarom bak ik het brood in dit recept knapperig in roomboter en olie en voeg ik het op het laatste moment aan de soep toe.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 13 oktober 2020 door UitPaulinesKeuken