Dit boek gaat dus over eten, leven, reizen en de perfecte balans daar in vinden. Het boek is ook opgedeeld in deze drie thema’s. Eet gaat over snelle en gezonde recepten, maar ook over lekkere guilty pleasures. Leef draait vooral om maaltijden die je een boost geven. De gerechten geven energie en zijn lekker voedzaam. Reis is gewijd aan heerlijke recepten die geïnspireerd zijn op alle reizen die Donal de afgelopen jaren gemaakt heeft. Ik vind dit een leuke indeling en ik ben dol op recepten die geïnspireerd zijn op andere landen en culturen.
Het hoofdstuk Eet bestaat uit drie onderdelen: Lekker snel, Lekker uitgebreid en Lekker zoet. Er zit dus voor ieder wat wils bij. Ben je druk en wil je even snel een lekkere maaltijd op tafel zetten? Of heb je juist zin om uitgebreid te koken? Het kan allemaal met dit boek.
De invloed van reizen vind je overigens niet alleen terug in het hoofdstuk Reis, maar dit is eigenlijk de rode draad door het hele boek. Zo zie ik een lekkere eenpans-Singapore noedels. Maar ook een krokante Marrokaanse kipsalade en Thaise kipburgers met korianderkoolsla. Wil je wat uitgebreider koken? Ga dan voor de Marrokaanse lamsstoofpot of de gegrilde Indiase yoghurtkip met kruidige groenten. Zoals je leest, invloeden van over de hele wereld komen terug in de recepten. Bij Lekker Zoet kun je onder andere kiezen uit een Instantsorbet van mango of een Devil’s food cake met chocolade. De instantsorbet heeft deze naam, omdat het supermakkelijk te maken is. In slechts 3 handelingen en met 3 ingrediënten zet je dit lekkere toetje op tafel.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 02 juni 2018 door UitPaulinesKeuken