Alles is anders dit jaar, en kerst 2020 wordt er eentje om nooit te vergeten. Of juist om heel snel weer te vergeten? Dit jaar geen grote gezelschappen, geen lange tafels, geen feestgedruis. Maar hee, ook geen stress, geen paniek, geen gedoe. Zie het maar gewoon van de zonnige kant. Eten moet je toch, en daar gaan we natuurlijk wel iets lekkers van maken, ook en petit comité. Je weet, ik ben van ‘kleine moeite, groot effect’. Koken hoeft niet per se ingewikkeld te zijn, maar met een klein beetje inspanning heb je wel meteen enorm het gevoel dat je culinair aan het uitpakken bent. En ach, je hebt nu toch alle tijd.
Deze hele week aandacht voor kerstmenu’s, zoals:
• Een kerstmenu voor visliefhebbers
• Romantische kerst met z’n twee
• Doe-maar-gewoon-dan-doe-je-gek-genoeg kerstmenu
Maar nu eerst vegetarisch.De ervaring leert dat mensen zelden braaf mijn complete, o zo zorgvuldig uitgedachte menu’s maken. Dus dit keer heb ik gewoon een serie lekkere kerstwaardige recepten voor je op een rij gezet. Kun je zelf kiezen welke je doet en welke niet. Alle gerechten zijn vegetarisch en soms zelfs vegan. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.
Pastinaaksoep
Altijd goed, beginnen met een soepje. Deze is lekker licht en romig. Dat bolletjesbrood erbij is ook een aanrader. Desnoods doe je het speciaal in hippe kerstboomvorm
Hiltl tartaar
Steak tartare, maar dan met biet en aubergine in plaats van vlees en ronduit verrukkelijk. Beroemd recept van Hiltl, het oudste restaurant ter wereld, uit Zürich.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 20 december 2020 door KokenmetKarin