Regenboogforel van de bbq

Wil je eens iets anders op de bbq maken of ben je op zoek naar een lekker visrecept? Maak dan eens dit recept voor regenboogforel. Je kunt hem op meerdere manieren bereiden. Op de bbq of in een grillpan (en je zou hem ook in de oven kunnen bereiden, verwarm de oven dan op 200 graden en zet de forellen 15-20 minuten in de oven). Het bereiden van vis is eigenlijk best simpel en ook nog eens heel snel. Zo heb je binnen 30 minuten een volledige maaltijd op tafel staan. Vul de buikholtes van de vis met schijfjes citroen, rode ui en lekker veel verse kruiden (je kunt ook eens de buikholtes insmeren met pesto, ook heel lekker) en grill de vissen daarna tot het vlees gaar is. Wanneer je onzeker bent over de gaarheid, haal dan een van de forellen uit de pan of van de bbq en probeer of het vlees van de graat af komt, als dat gemakkelijk gaat is de vis gaar. Omdat vis snel taai wordt en de smaak niet lekker is wanneer je vis te lang laat garen kun je dit gerust een paar keer testen. Rooster ook de citroentjes op de bbq of in de grillpan, zo krijgen ze een extra (rook/grill)smaak en worden ze sappiger.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 21 juli 2021 door UitPaulinesKeuken