
Oh, ja hoor, ze liggen hier regelmatig op de fruitschaal. Of ernaast eigenlijk. Bananen die echt al over de datum zijn. Met bruine stippen en beurse plekken en al. Eigenlijk komt dat door mij, want ik haal gewoon te veel bananen in huis. Niemand kan daar tegenop eten, en dus liggen ze hartstikke rijp te worden. Met het gevolg dat ze dan ook niet meer van de schaal worden gepakt, want zo’n banaan ziet er niet heel aantrekkelijk meer uit. Maar weggooien?! Dat gebeurt hier echt nooit! Ik heb namelijk genoeg recepten met rijpe banaan waarvoor ik deze favoriete fruitsoort in huis graag even wat langer laat liggen.
Ik weet niet hoe het komt, maar ik vind mijn banaantje uit het vuistje zelf ook het lekkerst als ie nog prachtig geel is! De smaak is dan top, en de bite ook. Als ze bruiner gaan worden, vind ik ze te zacht worden, en niet zo lekker meer. En toch gebeurt het hier dus regelmatig dat er een hele tros overrijpe bananen naast de schaal ligt. Nee, niet erop, want ten eerste past dat niet, en ten tweede rijpt het andere fruit dan te snel. Maar ernaast dus. Gaan ze echt te hard achteruit, dan pel ik ze, snij ik ze in stukjes en gooi ik de banaan in de vriezer. Kan het nog net, dan is het tijd om de keuken in te duiken.
Ken jij dit probleem nou ook, dan heb ik vandaag een handig overzicht voor je met recepten met rijpe banaan. Dit wordt smullen, want een rijpe banaan is de ideale zoetmaker in ontbijtjes, cakes en taartjes. Laat die bananen dus maar rustig even liggen, want je kunt er zoveel lekkers mee maken! Klik op de titel of de foto bij het gerecht en je komt bij het recept uit!
Lees verder op www.mindyourfeed.nl
Geplaatst op 09 maart 2017 door mindyourfeed