
Ik weet nog dat ik een heleboel vijgen over had van onze laatste shoot en niet wist wat ik er mee moest. Met een overschot aan groente weet ik me meestal wel raad, maar fruit is toch anders. Dan kom je al snel bij taart of jam uit. En dat deed ik dus. Vijgenjam is heerlijk bij een kaasplankje, in de yoghurt, op een crostini met geitenkaas of bij vlees zoals varkenshaas omwikkeld met Parmaham. Je kan het ook gewoon op je bammetje smeren natuurlijk, ook niks mis mee.
Jam bewaren Je kunt de jam best wel lang bewaren, mits je schone gesteriliseerde potten gebruikt. Dit krijg je al door de potten op de heetste stand in de vaatwasser te laten draaien. Of door ze ouderwets uit te koken in een grote pan met water. Laat de potten met de open kant naar beneden uitlekken op een schone theedoek. En dan zijn ze klaar om gevuld te worden. Met dit recept maak je een bescheiden potje jam, maar verdubbel of verdriedubbel het gerust als je met een overschot aan vijgen zit.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 03 oktober 2018 door UitPaulinesKeuken