
Misschien heb je hem al wel voorbij zien komen: het nieuwe en prachtige kookboek The Green Kitchen At Home, van de Zweedse blog The Green Kitchen. Wat een plaatje(s)! En vooral, wat een lekkere en gezonde recepten. Van dit soort nieuwe boeken, worden wij bij ILH natuurlijk heel vrolijk, dat begrijp je wel. The Green Kitchen At Home, is alweer hun 4e boek. Het is een dik kookboek met meer dan 100 supergezonde, overheerlijke, vegetarische recepten voor iedere dag. Negentig procent van de recepten is glutenvrij; een deel is ook geschikt voor veganisten. Recepten voor de ochtend, middag en avond, voor picknicks en etentjes, hapjes, drankjes, toetjes. Oftewel, een boek dat voor iedereen , op ieder moment, te gebruiken is. Verder geven de Zweedse David en Luise, de auteurs van het boek, een kijkje in hun eigen leven. Wanneer je hun recepten maakt, voelt het een beetje alsof je bij hen in de keuken staat. Dit boek verdient zeker een plekje in jouw keuken!
“We zijn niet zo heel erg van de hebbedingetjes en gadgets in de keuken, maar de donutbakvorm met antiaanbaklaag die we een paar jaar geleden in een opwelling kochten, heeft zijn nut inmiddels ruimschoots bewezen. Donuts vallen – dankzij het frituren en die enorme suikerlaag – wat ons betreft in de categorie guilty pleasures. Hoog tijd dus voor een lichtere, minder vette, snellere, maar nog steeds superlekkere luxe versie. Typisch een geval van win/win! Een van de geheimen van deze donut is dat je ’m niet te lang bakt. Laat hem heel even afkoelen, neem een hap en geniet: de donut smelt in je mond. Ze zijn op zichzelf al lekker maar er zijn een aantal toppings die nog meer va-va-voom toevoegen. Soms besprenkelen we ze gewoon met gesmolten pure chocolade en soms bestrooien we ze met kaneelsuiker. Maar mijn favoriet is de zwarte versie, met zoethoutpoeder”, aldus David.
Voor 12 stuks
Droge Ingrediënten
pure-chocoladelaag
kokossuikerlaag
lees verder:
Geplaatst op 28 februari 2018 door ilovehealth