
Op zoek naar een lekker voorgerecht of een hapje voor de zondagmiddagborrel? Deze knapperige risotto balletjes gevuld met mozzarella zijn een dikke hit! Het uiterlijk van een bitterbal, gevuld met romige risotto en smeuïge kaas. Ik geef toe, het is wat werk om te maken maar ze zijn het meer dan waard! Als ik dit lekkere hapje maak dan zorg ik er vaak voor dat ik de risotto een dagje van te voren maak, dan is het goed afgekoeld als je er balletjes van wilt maken.
Vaak als wij risotto eten houden we wat over, ik vind het altijd moeilijk inschatten hoeveel we nou echt hiervan eten. Deze restjes bewaar ik vaak of vries ik in. Nu heb ik een nieuwe bestemming hiervoor! Deze risotto balletjes aten wij pas in een Italiaans restaurant en dacht, dit moet ik maken!
Voor dit recept heb je panko nodig, dit zijn hele grove stukjes paneermeel/brood. Door dit te gebruiken wordt je risottoballetje extra knapperig. Wij halen het bij de Toko of gewoon bij de supermarkt. Wil je de risottoballetjes voorbereiden en later afbakken? Dat kan! Je kunt ze makkelijk een dag nog ongebakken in de koelkast laten staan (afgedekt).
Het recept is voor ongeveer 12-16 balletjes en ze vullen goed!
Deze balletjes frituur ik in een pan op het vuur. Ga je dit ook doen en geen ervaring? Let dan goed op dat er geen vuur bij je olie komt en begin rustig aan. Zorg vooral dat alle kids uit de keuken zijn en steek jezelf svp niet in de fik. Bederft vaak de feestvreugde. Wees voorzichtig!
WAT HEB JE NODIG?
Voor de inhoud van de ballen:
lees verder:
https://www.boostyourhealth.nl
Geplaatst op 29 april 2018 door boostyourhealth